U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

KC de Baronie
Kynologenclub Breda
Opgericht 2 mei 1923
Kon. goedgekeurd 7 april 1967

 


Agenda


Opleiding: Voortgezette kynologische kennis van de Raad van Beheer.
meer info

 

Hieronder kun je je aanmelden voor  onze nieuwsbrief. Vragen over cursussen of andere onderwerpen kun je stellen via cursuskcdebaronie@gmail.com


PUPPYCURSUS MET JE HOND

Natuurlijk kun je in een boek lezen hoe je een pup moet opvoeden, maar het is veel leuker om naar een puppycursus te gaan. Bovendien heeft dat een aantal voordelen.


Waarom een puppycursus volgen?
Tijdens een puppycursus kan je hondje kennismaken met pups van andere rassen: een Bouvier-pup is nu eenmaal groter en "lomper" dan een Pekingees-pup. Op deze manier leren de honden met elkaar omgaan zonder dat er onbedoeld de brute kracht van volwassen honden aan te pas komt. Daarnaast kun je op de puppycursus met andere eigenaren ervaringen uitwisselen.

Op de puppycursus leer je hoe je spelenderwijs het jonge hondje een aantal basisvaardigheden kunt bijbrengen zoals zitten, liggen, komen, netjes meelopen zonder te trekken en tandjes laten zien.

Verder kun je op de puppycursus alle vragen stellen die in de loop van de eerste weken bij je opkomen. Van dingen over de voeding, zindelijk maken, vernielzuchtig gedrag, alleen laten tot aan hoe lang de jonge hond per dag uitgelaten mag worden.

Samen met de instructeur kun je vroegtijdig gedrag onderkennen dat later tot problemen zou kunnen leiden en dit met zachte hand in goede banen leiden.

Waar kan ik een puppycursus volgen?
We adviseren om altijd een puppycursus te volgen. Je hond komt dan met andere pups in aanraking en het helpt jou bij de opvoeding van je pup. Je kunt hiervoor terecht bij KC de Baronie.

Socialisatie van je hond
Naast een puppycursus is tegelijkertijd ook een goede socialisatie van belang bij een pup. Vraag bij je puppycursus-instructeur van de kynologenclub om advies.

Alle tijd en aandacht die je in de eerste beginperiode aan hem besteedt, verdien je daarna dubbel en dwars terug. Gemiste kansen tijdens deze periode kun je later niet meer inhalen.

 

Bron: Raad van Beheer